Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Från dröm till egen radiokanal!
Tidigt drömde Jennie Karlberg om att få jobba med radio. Genom en krokig väg genom livet från dröm till att nu vara ägare till en lokalradio kanal, beskriver hon målande hur resan sett ut. Val som har tagits, beslut som har ifrågasatts men alltid med en stark magkänsla som tydligt visat vägen.Anette Berg
Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com
Read more at http://thinkdoandgrow.libsyn.com/41-jennie-karlberg


Hur Sigma Technology utvecklar & behåller sina medarbetare!
Mikael Thonell, vVD på Sigma Technology har verkat inom IT-branschen sedan 90-talet. I denna Pod ger Mikael sin och Sigmas syn på ledarskap. Hur man attraherar personer att bli och att vara konsult på Sigma. Han berättar om hur viktigt det är att se sina medarbetare, vara närvarande, och bejaka konsulters vilja till utveckling och stimulera densamma. Att skapa en kultur där konsulter kan utvecklas parallellt med intressanta och utmanade uppdrag.
Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com
Read more at http://thinkdoandgrow.libsyn.com/#Rptb6PhmGZb4WwAQ.99


Workmate är nyckelordet i Konga, Småland!
Kongamek och Domo design tillverkar produkter och hantverk av renaste stål. För ägarna och familjemedlemmarna Paul och Johanna Haglund, är inget jobb för litet eller för stort. Paul berättar om hur filosofin ”Your Workmate – Arbetarens bästa vän”, har lett dem ut i Europa och världen. Hur viktigt det är med gemenskap, omtanke och tanke. Domo design startade med att Johanna inte hittade soffbordet hon ville ha. Ritade och bad produktionen på Kongamek om hjälp med tillverkning. Hennes önskan mottogs med ett skratt. Idag finns Domo design och dess bord representerade i etablerade och trendiga butiker. Envisheten segrade – ingen skrattar längre åt Johannas affärsidé.
Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com
Read more at http://thinkdoandgrow.libsyn.com/#Rptb6PhmGZb4WwAQ.99


 

Hur kom ESSIQ till och vad driver de fyra kompanjonerna?
Lyssna när Jonas Sohtell VD och grundare, berättar om resan från frö till blomma, där drivet kommer genom ett passionerat hjärtligt och utvecklande ledarskap. Fokus på medarbetarna kommer i första rummet och kunderna i andrahand. ”Vi vet nämligen att vi gör ett bättre jobb när vi mår bra, får arbeta med det som vi brinner för och har roligt tillsammans. Kort sagt en filosofi som alla vinner på”, säger Jonas, med inlevelse!
Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com
Read more at http://thinkdoandgrow.libsyn.com/#4GimE7ZSCKrBBAxr.99


 

”Världen är i Småland – En mötesplats”
Ägarna Per Bengtsson och Monica Carlsson från PM & Vänner i Växjö, berättar om sin vision om att ”Skapa en destination i världsklass” och vikten av att få lov och tillåta sig att ”Få värpa i fred”, som Ingegerd Råman sa. De berättar även om hur de tre ingredienserna och grundstenarna Skog, Äng, och Sjö är den röda tråden i PM & Vänners utveckling och stävan till hållbarhet och extraordinära upplevelser. En utveckling som lett fram till i en stjärna i Guide Michelin.
Per Bengtsson & Monica Carlsson


Från idé till ett internationellt företag!
Harald Wachtmeister, VD och delägare av Triwa, beskriver hur ett gap på marknaden utvecklades till ett designvarumärke med försäljning i stora delar av världen. En resa som inte alltid har varit spikrak och hur man omvandlar motgång till framgång.
Kontakt: podd@thinkdoandgrow.com
Read more at http://thinkdoandgrow.libsyn.com/#zSVkuwj4uvisuP5z.99