Vår podcast speglar ett brett spektrum av ledarskapsfilosofier och erfarenheter i både med- och motgång. Vi belyser olika inriktningar i det dagliga ledarskapet.


Bosse Björk, försäljningschef på Ergofast, ett bolag i byggbranschen, berättar bl.a. om att tydliggöra vision och värdegrund, delegera ut ansvar bland sina medarbetare och hur dom lyckats med att både öka omsättning och vinst. Detta, trots att personalstyrkan har blivit mindre.

Bosse Björk

Kocken, krögaren och entreprenören Pontus Frithiof har 9 verksamheter i Stockholm med omnejd. I podden berättar Pontus om en spännande resa från fine dining till att göra bra mat tillgänglig för många. Han berättar också om vikten av gott mentorskap och hur man skapar en kultur där det är kul att arbeta och medarbetarna tas på största allvar. Vi får också veta vad Pontus-koncernens DNA består av.

pontusF

Höjdhopparen Emma Green har nu påbörjat ett nytt kapitel i sin karriär och ska tillsammans med tidigare idrottsledaren Camilla Kallin få företag och anställdas att lyfta sina prestationer. Lyssna på hur Emma beskriver vad som krävs för att kunna prestera med glädje och att skapa bra vanor för sig själv.

Emma Green

 

Hör Nina Orback-Schultz berätta om sin resa från Näringslivschef till att helt byta inriktning och starta upp ett kontorshotell på Chalmers.

En viktig pusselbit i denna utveckling är att kunna nyttja lärdomarna efter utmattning och sjukskrivning på ett klokt och insiktsfullt sätt.

Nina Orback

När Markus berättar lyser engagemanget i ögonen. Låt dig inspireras av samtalet där nycklarna i framgång och engagemang är kultur och värderingar som genomsyrar hela organisationen.

Lyssna på ett inspirerande samtal med Markus Brink, VD Erlandsson Bygg AB.

Markus Brink

 

Tänk att få utöva något man älskar tillsammans med andra och med en ledare som brinner för detta på samma sätt. Kanske ska du börja med något nytt under 2018? Lyssna och inspireras ännu en gång av kören Rönninge Show Chorus, en mycket uppskattad podcast från 2017. Med oändlig kärlek till musiken och ett brinnande intresse för människor, har Britt-Heléne Bonnedahl dirigerat och väglett kören i 34 år. De är flerfaldiga världsmästare i denna mångfasetterade tävlingsform. Mental träning är en viktig del för körens 150 kvinnor för att såväl sång som koreografi ska landa i medvetandet. Detta ger publiken en starkare upplevelse och för sångarna ”frost runt knäna”. Lyssna på Britt-Helene’s ledarskapsfilosofi som består av bl a nyfikenhet, värme och positiv förstärkning.

britthelen

Så här i januari har många haft lite ledigt och kanske hunnit reflektera över vad det kommande året ska innehålla. Några ska kanske utmana sig själva och göra något som man aldrig gjort och som kräver extra mod och vilja. Då passar det att lyssna på podcasten med Nicklas Lautakoski ännu en gång. Vad är mod? Är det att bestiga åtskilliga av de högsta bergen i världen, att naken och ensam tillbringa tre veckor i sex grader kallt, kargt ökenlandskap eller att en otränad cyklar mellan Stockholm och Göteborg? Lyssna och inspireras av Nicklas Lautakoski som trotsat många hinder och rädslor och som utarbetat sin personliga strategi inför sina utmaningar.

nicklas-l

Vi samtalar kring vad en attityd är och hur våra attityder påverkar huruvida vi håller vårt Nyårslöfte eller inte. Lyssna på hur man kan göra för att utveckla den attityd som tillsammans med andra viktiga faktorer gör att jag lyckas med mitt löfte.

Attityder

Vi är många som ger ett nyårslöfte. Löftet innehåller ofta en ambition inom fysisk hälsa eller utseende. Trots den positiva känslan i att lova sig själv något medvetenheten om fördelarna att hålla löftet så bryts 9 av 10. Varför är det så? Vi diskuterar erfarenheter och tankar kring den stundande Nyårshelgen och löftena som vi ger.

nyår

Lyssna på Lars Göran Andersson, VD HSB Göteborg. Lars Göran berättar engagerat hur kraften i #metoo rörelsen kan nyttjas för att driva på förändringsarbetet. Hör hur ledningsgrupp och organisationen hos HSB arbetar konkret med värderingstyrt ledarskap. Här kan alla plocka med bra idéer och metoder i frågor kring jämställdhet, respekt och integration.

Lars Göran Andersson, HSB Göteborg. Foto© Kristin Lidell. Fotografens namn ska anges vid publicering.